Vertrektijden boot Marker Wadden

Op zoek naar de vertrektijden boot Marker Wadden? De boot van en naar Marker Wadden kent vier vertrektijden. De boot naar Marker Wadden vertrekt vanaf 13 mei 2022 vier keer per dag vanuit de Bataviahaven in Lelystad. De boten varen elke dag, afhankelijk van het seizoen. Plan daarom goed vooruit.  Er dagelijks afvaarten. De boottocht duurt ongeveer 30 minuten. De veerhaven van Lelystad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, er rijden vanaf station Lelystad bussen.

Dienstregeling & Vertrektijden boot Marker Wadden

  • Vanaf Lelystad zijn de vertrektijden in de ochtend. De afvaarten naar de Marker Wadden zijn om 9.30 uur, 10.30 uur, 11.30 uur en 12.30 uur.
  • Vanaf Marker Wadden zijn er ook vier afvaarten per dag. De vertrektijden zijn om 14.30 uur, 15.30 uur, 16.30 uur en 17.30 uur.

De verschillende boten

In tegenstelling tot een tijdje terug, toen er nog verschillende boten werden ingezet, vaart er nu een vaste veerboot naar de Marker Wadden. Dit betreft een aquashuttle van Blue Amigo. Dit bedrijf is al meer dan 50 jaar een begrip in de nautische wereld. Binnen een half uur vaar je met deze aquashuttle naar de Marker Wadden.

Informatie dienstregeling

Meer informatie over de overtocht met de boot van en naar Marker Wadden, de boottijden, afvaarten en prijzen van de overtocht kun je verkrijgen bij Natuurmonumenten. Het telefoonnummer van de Infolijn is (035) 65 59 911.

Lees meer informatie over parkeren Lelystad.

Vertrektijden Boot Marker Wadden
Foto: Holland Luchtfotografie

Pak de boot naar Marker Wadden om dit nieuwste stukje van Nederland zelf te ontdekken. Maak een prachtige natuurwandeling over de stranden of de wandelpaden op de eilanden. Geniet van de weidsheid en ga vogelspotten in één van de drie vogelkijkhutten. Liever niet zelf op pad? Er worden ook excursies onder begeleiding aangeboden. De Marker Wadden zijn nog volop in ontwikkeling. In de zomer wordt er een paviljoen geopend.

Check bij twijfel of voor de exacte vertrektijden altijd de website van Natuurmonumenten.