Vertrektijden boot Marker Wadden

Op zoek naar de vertrektijden voor de boot naar de Marker Wadden? De boot van en naar Marker Wadden kent meerdere afvaarten per dag, op meerdere dagen per week. De boot naar Marker Wadden vertrekt vanuit de Bataviahaven in Lelystad. De boten varen bijna elke dag, afhankelijk van het seizoen. Plan daarom goed vooruit.

Er dagelijks afvaarten. De boottocht duurt ongeveer 45 minuten. De veerhaven van Lelystad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, er rijden vanaf station Lelystad bussen.

Dienstregeling & Vertrektijden boot Marker Wadden

De tijden van vertrek vanaf juni 2024 zijn nog niet bekend.

Vertrektijden zomer

Van april tot en met oktober 2024 kun je op twee tijdstippen met de boot naar Marker Wadden.

 • 10.00 uur – de boot naar Marker Wadden vertrekt vanuit Lelystad haven
  14.00 uur – retour met de boot naar de haven van Lelystad
 • 13.00 uur – de boot naar Marker Wadden vertrekt vanuit Lelystad haven
  17.00 uur – retour met de boot naar de haven van Lelystad

Vertrektijden winter

In de winter, van november tot en met maart 2025, is de dienstregeling iets anders in verband met wintertijd. Op maandag en vrijdag zijn de vertrektijden als volgt:

 • 9.30 uur – de boot naar Marker Wadden vertrekt vanuit Lelystad haven
  14.00 uur – retour met de boot naar de haven van Lelystad
 • 12.00 uur – de boot naar Marker Wadden vertrekt vanuit Lelystad haven
  16.30 uur – retour met de boot naar de haven van Lelystad

De boot die naar de Marker Wadden vaart

In tegenstelling tot een tijdje terug, toen er nog verschillende boten werden ingezet, vaart er nu een vaste veerboot naar de Marker Wadden. Dit betreft de Nieuw Horizon. In zo’n 45 minuten vaart de Nieuw Horizon naar de eilandengroep.

Op de veerboot zijn er voor iedereen voldoende zitplaatsen aanwezig. Je kunt buiten en binnen zitten. Mindervalide personen zijn uiteraard ook welkom op de boot; een rolstoel, rollator of scootmobiel kan gemakkelijk worden meegenomen. Aan boord van de boot is een toiletvoorziening aanwezig, dat ook geschikt is voor invaliden.

Informatie dienstregeling boot Marker Wadden

Meer informatie over de overtocht met de boot van en naar Marker Wadden, de boottijden, afvaarten en prijzen van de overtocht kun je verkrijgen bij Natuurmonumenten. Het telefoonnummer van de Infolijn is (035) 65 59 911.

Lees meer informatie over parkeren Lelystad.

Vertrektijden Boot Marker Wadden
Foto: Holland Luchtfotografie

Pak de boot naar Marker Wadden om dit nieuwste stukje van Nederland zelf te ontdekken. Maak een prachtige natuurwandeling over de stranden of de wandelpaden op de eilanden. Geniet van de weidsheid en ga vogelspotten in één van de drie vogelkijkhutten. Liever niet zelf op pad? Er worden ook excursies onder begeleiding aangeboden. De Marker Wadden zijn nog volop in ontwikkeling. In de zomer wordt er een paviljoen geopend.

Check bij twijfel of voor de exacte vertrektijden altijd de website van Natuurmonumenten.

Excursies

Excursies op de Marker Wadden zijn een uitnodiging om de flora en fauna van dichtbij te ervaren, geleid door deskundige gidsen die inzicht verschaffen in de natuurlijke processen en de ecologische waarde van dit gebied.