Wandelen Marker Wadden

Wandelen op de Marker Wadden

Marker Wadden is een echt wandeleiland. Op het eerste eiland is een wandelroute aangelegd, er kan gekozen worden uit lengtes van 2.5 tot 6 kilometer. Wandelen op de Marker Wadden is een prachtige ontdekkingsreis door een nieuw stukje Nederland. Er zijn al namelijk al meer dan 125 soorten planten aangetroffen en duizenden vogels hebben op het eiland een nieuw onderkomen gevonden.

Eenmaal met de boot naar Marker Wadden aangemeerd in de haven van het eiland kun je via de diverse wandelpaden en vlonderpaden het eiland verkennen. Een deel van deze paden is geschikt gemaakt voor rolstoelen. De vlonderpaden gaan via de zandige en moerasachtige delen van het eiland. De paden zijn in totaal zo’n 12 kilometer lang. Wil je meteen naar de stranden wandelen? Dit is mogelijk via een wandeling van zo’n 3 kilometer.

Wandelen met hond

Alleen honden die zijn aangelijnd zijn toegestaan in de haven en de directe omgeving. Honden mogen helaas niet mee op de wandelingen en excursies over de Marker Wadden. Dit is in verband met de vele vogels op het eiland.

Wandelen op Marker Wadden: de wandelroutes

Wandelen op Marker Wadden kan via verschillende wandelroutes, van verharde wandelpaden tot vlonderpaden door de natuur. Tijdens het wandelen op Marker Wadden kom je echt tot rust.

Steiger

Bij de steiger meren de boten van en naar Lelystad aan. Hier wordt gewerkt aan een horecavoorziening. Vlakbij deze haven ligt een prachtig strand voor een heerlijke strandwandeling.

Uitkijktoren Steltloper

Deze wandelroute gaat via uitkijktoren de Steltloper, wat een mooi begin is van de wandeling. Vanuit deze toren kun je de hele eilandengroep overzien. Wanneer er weinig bewolking is kun je zelfs Almere en Enkhuizen zien liggen.

Vogelkolonies

In de vogelkolonies is de lente een drukke periode. Kokmeeuwen en visdiefjes vliegen af en aan met voedsel.

Vogelkijkhut Lepelaar

Hou je van vogelspotten? Dan is deze wandelroute een echte aanrader. De Marker Wadden zijn namelijk een populaire tussenstop om even te eten. Daarna vliegen de vogels weer door naar hun eindbestemming in het zuiden of noorden.

Noordzeestrand

Met een zandstrand waar de golven aan komen rollen lijkt het alsof je aan de kust van de Noordzee bent.

Overal moerasandijvie tijdens het wandelen op Marker Wadden

Moerasandijve is op veel plekken te vinden, vooral in natte, open gebieden. De gele bloemetjes verspreiden een honinggeur en zijn daarom erg populair bij de verschillende insecten op de eilanden.

Vogelkijkhut Duikeend

Hier kun je eenden van dichtbij bekijken. Omdat je op ooghoogte met alle watervogels zit is dit een unieke ervaring.