Bungalow op Marker Wadden

0 Accommodatie(s) gevonden

Er zijn helaas geen accommodaties gevonden in deze categorie.

Een andere categorie proberen:

Hotels op Marker Wadden

Hotels op Marker Wadden zijn er (nog) niet, de eilanden zijn namelijk onbewoond. Er worden momenteel vakantiehuisjes gebouwd op de eilanden, overnachten op de Marker Wadden is in de toekomst dus wel mogelijk.

Boek je hotel online. Reserveer zonder reserveringskosten en voor de laagste prijzen. Hier kun je je hotel veilig boeken en met de beste prijsgarantie. Meld je gratis aan als Genius-lid en bespaar 10% op je hotelboekingen.

Bespaar 10% op je hotelboekingen

Genius is het loyaliteitsprogramma van Booking.com waar iedere boeking telt. Genius-leden krijgen korting op duizenden accommodaties wereldwijd. Hoe meer boekingen je als Genius-lid doet, hoe meer kortingen en beloningen je ontvangt.

Parkeren op Marker Wadden

Op de Marker Wadden zijn geen auto’s toegestaan. De veerboot is tevens ongeschikt voor het vervoer van auto’s. Hierdoor is er op de Marker Wadden geen mogelijkheid om te parkeren.

Klimaat Marker Wadden

De Marker Wadden hebben een zeeklimaat. Omdat de waddeneilanden los van het vaste land liggen is de invloed van wind en zee sterker. Door de temperatuur van de meren, in het voorjaar, is de regenval beperkt. In het najaar zorgt de warmte van de meren dan weer juist voor extra regen. Hoewel de warme maanden droger zijn dan andere gebiede in Nederland is de temperatuur ook lager. De zeewind zorgt voor een koele bries.

De Marker Wadden liggen in het Markermeer, een groot meer aan de zuidkant van het IJsselmeer. Deze meren worden gescheiden door de Houtribdijk.

Weer Marker Wadden

Net als het IJsselmeer heeft ook het Markermeer een grote invloed op het weer op de Marker Wadden. Vooral in de winter is de invloed een stuk groter dan in de warme maanden. Het Markermeer is namelijk niet echt diep en hierdoor koelt het water snel af. De wind blaast deze koude lucht vervolgens over land.

In de zomer is de gemiddelde maximum temperatuur 21 graden, in de winter slechts 5 graden.

In augustus is de watertemperatuur het hoogst, zo’n 20 graden. In februari is het water met gemiddeld 2 graden het koudst.

Wandelen op de Marker Wadden

Marker Wadden is een echt wandeleiland. Op het eerste eiland is een wandelroute aangelegd, er kan gekozen worden uit lengtes van 2.5 tot 6 kilometer. Wandelen op de Marker Wadden is een prachtige ontdekkingsreis door een nieuw stukje Nederland. Er zijn al namelijk al meer dan 125 soorten planten aangetroffen en duizenden vogels hebben op het eiland een nieuw onderkomen gevonden.

Eenmaal met de boot naar Marker Wadden aangemeerd in de haven van het eiland kun je via de diverse wandelpaden en vlonderpaden het eiland verkennen. Een deel van deze paden is geschikt gemaakt voor rolstoelen. De vlonderpaden gaan via de zandige en moerasachtige delen van het eiland. De paden zijn in totaal zo’n 12 kilometer lang. Wil je meteen naar de stranden wandelen? Dit is mogelijk via een wandeling van zo’n 3 kilometer.

Wandelen met hond

Alleen honden die zijn aangelijnd zijn toegestaan in de haven en de directe omgeving. Honden mogen helaas niet mee op de wandelingen en excursies over de Marker Wadden. Dit is in verband met de vele vogels op het eiland.

Wandelen op Marker Wadden: de wandelroutes

Wandelen op Marker Wadden kan via verschillende wandelroutes, van verharde wandelpaden tot vlonderpaden door de natuur. Tijdens het wandelen op Marker Wadden kom je echt tot rust.

Steiger

Bij deze steiger meren de boten van en naar Lelystad aan. Hier wordt gewerkt aan een horecavoorziening. Vlakbij deze haven ligt een prachtig strand voor een heerlijke strandwandeling.

Uitkijktoren Steltloper

Deze wandelroute gaat via uitkijktoren de Steltloper, wat een mooi begin is van de wandeling. Vanuit deze toren kun je de hele eilandengroep overzien. Wanneer er weinig bewolking is kun je zelfs Almere en Enkhuizen zien liggen.

Vogelkolonies

In de vogelkolonies is de lente een drukke periode. Kokmeeuwen en visdiefjes vliegen af en aan met voedsel.

Vogelkijkhut Lepelaar

Hou je van vogelspotten? Dan is deze wandelroute een echte aanrader. De Marker Wadden zijn namelijk een populaire tussenstop om even te eten. Daarna vliegen de vogels weer door naar hun eindbestemming in het zuiden of noorden.

Wandelen op Marker Wadden
Foto: Kees Dansen

Noordzeestrand

Met een zandstrand waar de golven aan komen rollen lijkt het alsof je aan de kust van de Noordzee bent.

Overal moerasandijvie tijdens het wandelen op Marker Wadden

Moerasandijve is op veel plekken te vinden, vooral in natte, open gebieden. De gele bloemetjes verspreiden een honinggeur en zijn daarom erg populair bij de verschillende insecten op de eilanden.

Vogelkijkhut Duikeend

Hier kun je eenden van dichtbij bekijken. Omdat je op ooghoogte met alle watervogels zit is dit een unieke ervaring.

Pak de boot naar Marker Wadden om dit nieuwste stukje van Nederland zelf te ontdekken. Maak een prachtige natuurwandeling over de stranden of de wandelpaden op de eilanden. Geniet van de weidsheid en ga vogelspotten in één van de drie vogelkijkhutten. Liever niet zelf op pad? Er worden ook excursies onder begeleiding aangeboden. De Marker Wadden zijn nog volop in ontwikkeling.

Wandelen op de Marker Wadden

Dit nieuwe stukje Nederland is een echt wandeleiland. Op het eerste eiland is een wandelroute aangelegd, er kan gekozen worden uit lengtes van 2.5 tot 6 kilometer. Lees alles over wandelen op de Marker Wadden.

Vogels spotten Marker Wadden

Er zijn al zeer veel vogels op de eilanden neergestreken. Hier komt bloeit langzaam nieuwe natuur op. De vogels komen voor voedsel en voortplanting naar de nieuwe eilanden. Langs de wandelpaden staan drie hutten, waar vanuit vogels gespot kunnen worden. In de zogenaamde vogelkijkhutten kun je genieten van de vele vogelsoorten die het eiland rijk is, zonder ze te storen.

De Marker Wadden
Foto: John Gundlach – Flying Holland

Strand

Het strand is uitgestrekt en is zeer geschikt voor een prachtige strandwandeling. Even lekker uitwaaien.

Zwemmen

Zwemmen is toegestaan bij de twee stranden. Dit is het havenstrand en het Noordstrand. Zwemmen is op eigen risico.

Haven

De haven  is een natuurhaven en geschikt voor het aanleggen van particuliere boten en charters. Ook meert de veerboot naar de Marker Wadden hier aan. Er zijn zo 26 ligboxen en zo’n 12 plaatsen aan de steiger. In de haven is er geen stromend water en walstroom aanwezig. Enkel bij het Haveneiland zijn boten toegestaan , dit omdat de andere eilanden nog in aanbouw zijn. Let goed op de gele markeringen.

Natuur

Op de eilandjes groeien veel plantensoorten, zoals klein hoefblad en de lisdodde. Ook zeer grote aantallen (water)vogels zijn neergestreken op het groepje eilanden.

Restaurants

Omdat de eilanden onbewoond zijn, zijn er ook nog geen echte restaurants. Na het wandelen even lekker eten in een restaurant zit er dus nog niet in. In 2019 wordt er een eilandpaviljoen geopend. Aan boord van de boot naar Marker Wadden is het mogelijk om vanaf een kleine menukaart verschillende consumpties te bestellen.

Museum

Er zijn geen musea op de eilanden.

Fietsen

Omdat Marker Wadden een wandeleiland is zijn fietsen en andere vervoersmiddelen zijn niet toegestaan. Op de eilanden zijn daarom geen fietspaden aangelegd. Ook is het niet mogelijk om je fiets op de veerboot mee te nemen. Wellicht dat het in de toekomst mogelijk is om te fietsen op de Marker Wadden.

Wadlopen

Wadlopen van en naar de eilanden is op dit moment niet mogelijk.

Wat mag niet op de Marker Wadden?

 • Fietsen of andere vervoermiddelen
 • Wandelen buiten de aangegeven paden
 • Het vliegen met drones, kitesurfen en windsurfen
 • Hinderlijk lawaai maken door bijvoorbeeld versterkte muziek
 • Open vuur en barbecueën
 • Huisdieren los laten lopen
 • Lees meer op de website van Natuurmonumenten.

Veelgestelde vragen met antwoorden met betrekking tot de boot naar Marker Wadden. Onder andere over parkeren, tarieven en reserveringen.

Veelgestelde vragen boot Marker Wadden

Wat kost de boot naar Marker Wadden?

Je hebt als lid van Natuurmonumenten al een retourkaartje voor 15 euro. Niet-leden betalen 20 euro. Voor kinderen gelden er gereduceerde tarieven en kinderen jonger dan 4 jaar reizen zelfs gratis. Bekijk een volledig overzicht van de kosten.

Zijn de kosten boot Marker Wadden voor een enkele reis?

Alle genoemde tarieven zijn voor een retourticket. Er worden geen tickets voor een enkele reis verkocht. Bekijk de kosten boot Marker Wadden.

Kan ik een personenkaartje boot Marker Wadden reserveren?

Ja, een plaats op boot Marker Wadden reserveren is mogelijk. Dit kan op de website van Natuurmonumenten.

Kan ik (groeps)korting krijgen?

Nee, er is geen groepstarief mogelijk.

Wat kost parkeren?

Parkeren in de haven van Lelystad kan tegen een vergoeding. Dit kan bij in de VOC-garage of op de parkeerplaatsen van Batavia Stad. Lees meer over parkeren in Lelystad.

Hoe laat moet ik aanwezig zijn?

Aan te raden is om minimaal een half uur voor vertrek van de boot aanwezig te zijn.

Hoe kom ik bij mijn bestemming op Marker Wadden?

Marker Wadden is een wandeleiland, er rijden daarom geen bussen en taxi’s. Ook kun je er geen fietsen huren. Alle afstanden moeten lopend worden afgelegd.

Hoe lang duurt de overtocht?

De overtocht duurt ongeveer 45 minuten. Vanaf de veerhaven in Lelystad is er 1 à 2 keer per dag een afvaart.

Is er gratis draadloos internet beschikbaar op de boot naar Marker Wadden?

Nee, er geen gratis draadloos internet (WIFI) beschikbaar in de salons van de boten en op de opstelterreinen.

Hoe lang moet ik wachten voor de boot naar Marker Wadden?

Er is 1 à 2 keer per dag een afvaart. Bekijk ook de vertrektijden boot Marker Wadden.

Waar koop ik een kaartje?

Dit kan aan het loket op de haven in Lelystad of via internet op markerwadden.nl.

Wat is het adres van de boot naar Marker Wadden?

Stel je GPS in op Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad en je komt zonder problemen aan bij veerhaven in Lelystad.

Wat kost het meenemen van een fiets op de boot naar Marker Wadden?

Het is niet mogelijk om een fiets of ander vervoersmiddel mee te nemen.

Een bezoek aan de Marker Wadden is onlosmakelijk verbonden met de veerboot die je vanaf Lelystad naar de eilandengroep brengt. De Boot Marker Wadden is de veerdienst die je op een veilige en aangename wijze vanaf het vaste land in Lelystad naar het nieuwste stukje Nederland brengt: de Marker Wadden. De veerdienst naar Marker Wadden wordt sinds april 2019 georganiseerd door Natuurmonumenten, in samenwerking met een aantal rederijen. Het is de bedoeling dat in 2020 de ontwikkeling van alle vijf de eilandjes voltooid is.

Boot Marker Wadden: de veerdienst van Lelystad naar de Marker Wadden

De boot Marker Wadden biedt alleen plaats aan voetgangers. Fietsen en auto’s zijn op het eiland niet toegestaan. Marker Wadden is een wandeleiland. De veerboot brengt je in 45 minuten van Lelystad naar de eilandengroep. De boten zijn van alle gemakken voorzien en geven je een prachtig uitzicht over het Markermeer.

Vertrektijden en afvaarten

De boot van Lelystad naar Marker Wadden kent één tot twee vertrektijden per dag. De boten varen niet elke dag, dit is afhankelijk van het seizoen. Plan daarom goed vooruit. Ook de afvaarten zijn per dag verschillend. Vanaf Lelystad vertrekt de boot om 10.00, 11.00 of 13.00 uur. Op de terugweg, vanaf de Marker Wadden zijn de afvaarten om 15.30, 16.30 of 18.30 uur.

Prijzen, tarieven, kosten

Bekijk de pagina kosten Boot Marker Wadden voor meer informatie over de prijs van een kaartje. Er zijn gereduceerde tarieven voor leden van Natuurmonumenten.

Boot Marker Wadden reserveren en boeken

Tickets voor de overtocht met de boot naar Marker Wadden koop je eenvoudig online of in de haven van Lelystad.

Boot Marker Wadden: de veerdienst van Lelystad naar de Marker Wadden
Boot Marker Wadden: de veerdienst brengt je van Lelystad naar de Marker Wadden

De voorzieningen op de veerboot naar Marker Wadden

Aan boord van de verschillende boten, die de veerdienst naar Marker Wadden verzorgen, kunnen hapjes en drankjes worden besteld vanaf een kleine menukaart. Vaar mee op  de Zuiderzee, de Willem Barentsz, Abel Tasman of de Marken Express. Een aantal boten is ook uitgerust met divers sanitair en invalidentoiletten.

Op de Zuiderzee is er een rolstoellift voor mindervaliden aanwezig. Deze brengt je naar het buitendek. Ook is er een invalidentoilet. Op het bovendek van de Volendam Marken Express kun je heerlijk uitwaaien en genieten van het eilandgevoel. Zo ben je er even helemaal tussenuit terwijl de veerboot over het Markermeer vaart. Het zeilschip Abel Tasman is een lange tweemastschoener die van alle luxe is voorzien. Het schip is ruim ingedeeld en daardoor voel je je meteen op je gemak. De Willem Barentz is een reconstructie van het originele schip, geheel herbouwd volgens de oud-Hollandsche bouwmethode van de zestiende eeuw.

Parkeren

Op de Marker Wadden zijn geen auto’s toegestaan. De veerboot is tevens ongeschikt voor het vervoer van auto’s. Hierdoor is er op de Marker Wadden geen mogelijkheid om te parkeren. In Lelystad kun je tegen een vergoeding parkeren bij de haven. Dit kan in de parkeergarage maar ook op het parkeerterrein van Batavia Stad. Een dagkaart kost slechts 3,50 euro. Lees alles over Parkeren in Lelystad.

Samengevat

Wat zijn de kosten voor een kaartje voor de boot naar Marker Wadden? Wat is de prijs voor de Marker Wadden veerboot? Kaartjes kunnen in de veerhaven worden gekocht of online via de website van Natuurmonumenten. Kijk voor uitgebreide tarieven op de website van Natuurmonumenten. Bekijk ook de vertrektijden boot Marker Wadden om je reis zo goed mogelijk te plannen.

Kosten Boot Marker Wadden

 • Een retourtje met de veerboot naar Marker Wadden kost voor een lid van Natuurmonumenten 15 euro (niet-leden betalen 20 euro).
 • Kinderen onder de vier jaar reizen gratis.
 • Kinderen van 4 tot en met 12 jaar en lid zijn van OERRR  betalen 7,50 euro.
 • Niet-leden van OERRR betalen 10 euro.

Bovengenoemde kosten zijn inclusief gebiedsbijdrage. Tickets kunnen in de veerhaven worden gekocht of online via de website van Natuurmonumenten. Kijk voor uitgebreide tarieven op de website van Natuurmonumenten.

Marker Wadden excursies

Over dit nieuwe stukje Nederland is ontzettend veel te leren. Om alles te weten te komen kun je met een gids de eilandengroep verkennen. Zo ontdek je alle bijzondere plekjes van de Marker Wadden. De excursie duurt ongeveer anderhalf uur en is inclusief een wandeling van zo’n 4 kilometer, neem dus geschikte wandelschoenen mee. Het vertrekpunt van de excursie op de Marker Wadden is de hut van de eilandwachters, deze vind je in de haven.

Kosten excursies Marker Wadden

 • Een algemeen ticket kost, voor leden van Natuurmonumenten, 5 euro. Niet-leden betalen 8 euro.
 • Kinderen van 4 tot en met 12 jaar die lid zijn van OERRR betalen 4 euro, kinderen die niet lid zijn betalen 7 euro voor de excursie.

Wat zijn de kosten boot Marker Wadden?
Foto: Marten van Dijl

Marker Wadden boot prijzen retour

Een kaartje boot Marker Wadden is altijd een retourkaartje voor zowel de heenreis als de terugreis. Je kunt het kaartje voor vertrek kopen via de website van Natuurmonumenten of bij het loket in de haven van Lelystad.

Wat kost een bezoek aan Marker Wadden

Natuurmonumenten vraagt aan alle bezoekers van de Marker Wadden een zogenaamde gebiedsbijdrage. Dit is voor het beheer en onderhoud aan de groep eilanden. Let op: wanneet je een kaartje voor de veerboot naar de Marker Wadden koopt, dan is de gebiedsbijdrage inclusief. Leden van Natuurmonumenten betalen 3 euro per bezoek, per persoon. Niet-leden betalen 6 euro per bezoek, per persoon. Kinderen onder 12 jaar betalen geen gebiedsbijdrage.

Let op: controleer bij twijfel altijd de actuele tarieven op natuurmonumenten.nl.

Op zoek naar de vertrektijden boot Marker Wadden? De boot van en naar Marker Wadden kent beperkte vertrektijden. De boot naar Marker Wadden vertrekt van 20 april tot 30 mei één keer per dag en daarna twee keer per dag vanuit de Bataviahaven in Lelystad. De boten varen niet elke dag, dit is afhankelijk van het seizoen. Plan daarom goed vooruit.  Tot en met half oktober zijn er dagelijks afvaarten. De boottocht duurt ongeveer 45 minuten. De veerhaven van Lelystad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, er rijden vanaf station Lelystad bussen.

Dienstregeling & Vertrektijden boot Marker Wadden

 • Vanaf Lelystad zijn de vertrektijden per dag anders. De afvaarten kunnen zijn om 10.00, 11.00 en 13.00 uur.
 • Vanaf Marker Wadden zijn de afvaarten ook per dag anders. De vertrektijden kunnen zijn om 15.30, 16.30 en 18.30 uur.

De verschillende boten

 1. De Zuiderzee vaart van 20 april t/m 11 mei en van 12 oktober t/m 25 oktober.
 2. De Willem Barentsz vaart van 30 mei t/m 10 juni, maar is in band met de loopplank ongeschikt voor rolstoelen.
 3. De Abel Tasman vaart van van 18 juli t/m 17 augustus en is tevens niet geschikt voor rolstoelen.
 4. De Markenexpress heeft afvaarten van 14 september t/m 29 september.

Informatie dienstregeling

Meer informatie over de overtocht met de boot van en naar Marker Wadden, de boottijden, afvaarten en prijzen van de overtocht kun je verkrijgen bij Natuurmonumenten. Telefoonnummer infolijn (035) 65 59 911.

Lees meer informatie over parkeren Lelystad.

Vertrektijden Boot Marker Wadden
Foto: Holland Luchtfotografie

Pak de boot naar Marker Wadden om dit nieuwste stukje van Nederland zelf te ontdekken. Maak een prachtige natuurwandeling over de stranden of de wandelpaden op de eilanden. Geniet van de weidsheid en ga vogelspotten in één van de drie vogelkijkhutten. Liever niet zelf op pad? Er worden ook excursies onder begeleiding aangeboden. De Marker Wadden zijn nog volop in ontwikkeling. In de zomer wordt er een paviljoen geopend.

Check bij twijfel of voor de exacte vertrektijden altijd de website van Natuurmonumenten.

Lees alles over Parkeren Lelystad. Wanneer je met boot Marker Wadden de overtocht naar Marker Wadden maakt, kan je tegen een kleine vergoeding parkeren in Lelystad, dichtbij de veerhaven. De parkeermogelijkheden zijn goed te bereiken met de auto. Het adres is van de veerhaven is Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad.

Parkeren in de haven van Lelystad kan tegen een vergoeding. Dit kan in de VOC-garage of op de parkeerplaatsen van Batavia Stad. Hier parkeren kost maximaal 1.90 euro per uur of een dagtarief van 3,50 euro.

Routebeschrijving parkeren Lelystad

De haven van Lelystad kun je het snelst via de snelweg A6 en/of de autoweg N302 bereiken. De route naar de veerboot staat op de borden aangegeven. Houdt op drukke dagen, schoolvakanties en in het hoogseizoen rekening met enige vertraging naar de veerhaven.

Parkeren Lelystad

Parkeren Lelystad boot: gebruik je navigatiesysteem

Voer ‘Bataviahaven 1, 8242 PR Lelystad’ in je navigatiesysteem in voor de juiste route naar de veerhaven van Lelystad. Je komt dan precies uit op je eindbestemming.

Parkeergarage Lelystad

Vlakbij de haven kun je in Lelystad in de parkeergarage  je auto kwijt. Dit kan in de VOC Parkeergarage aan Vocweg 110.

Parkeren Batavia

Op de parkeerplaats van Batavia Stad (P6) kan 24 uur per dag, 7 dagen per week en het gehele jaar door geparkeerd worden. Deze locatie geldt als ‘Lang Parkeren’ en is een bewaakt parkeerterrein. Voor het parkeren moet betaald worden en er zijn alleen dagkaarten te verkrijgen. Een hele dag parkeren in Lelystad kost slechts 3,50 euro. Betalen kan contant of met je pinpas. Bij de klantenservice van Batavia Stad kan een uitrijkaart gekocht worden.

Op dit parkeerterrein zijn zo’n 240 plaatsen beschikbaar. Ook zijn er een aantal gehandicaptenparkeerplaatsen aanwezig. Je kunt het parkeerterrein vinden aan de Museumweg in Lelystad. In tegenstelling tot de andere parkeerplaatsen in Lelystad is er voor dit terrein geen vrij parkeren tijdens feestdagen. Voor parkeren op Nieuwjaarsdag, Koningsdag, tweede Paasdag, Hemelvaartsdag, tweede Pinksterdag en eerste en tweede Kerstdag moet wel worden betaald.